Sobota jako z cukru
celodenní rodinný program
22. 7. 2017 od 10.00 do 17.00

Výstavy a akce

V sobotu 22. července 2017 bude v těšanské kovárně od 10.00 do 17.00 probíhat Sobota jako z cukru – program určený především rodinám s dětmi. Spolu s vámi si připomeneme, že nejen prací živ je člověk, ale i slavnostními příležitostmi, pro které jsou určena chutná jídla. V Těšanech patří mezi nejslavnostnější chvíle hody. A protože si je Těšanští rádi užívají, slaví je dokonce dvakrát – Barnabášské v červnu a Babské v září!

Děvčata a chlapci, přijďte do kovárny spolu se svými rodiči či prarodiči právě v sobotu 22. července a budete se moci na vlastní oči podívat do kuchyně kovářky a sami si také něco upéct. Ukážeme vám, jak a čím si naši předci sladili život! V rámci cesty za tajenkou vám ukážeme potraviny, z nichž se zhotovovalo a i dnes zhotovuje slavnostní pečivo. Podíváte se také do kuchyně, kde se ukrývají předměty používané v minulosti na venkově k přípravě jídel. Naučíme vás kuchařskou matematiku, kterou jste se ve škole určitě neučili! Budete pak kralovat v kuchyni lépe než princ Jakub z pohádky Tajemství kouzelné bambitky nebo proslulá kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová. A až poskládáte tajenku, dostanete od nás nakonec i sladkou odměnu.

Pro kuchtičky a kuchaře (malé i velké) máme navíc připravenou kuchařskou dílnu s Maryšou, která děti naučí péct perníčky, ptáčky či trdelníky. A co si v kovárně upečete, to si také sníte!

Samozřejmě, že nebude chybět ani pan kovář. Na děti bude čekat ve své dílně u výhně a kovadliny. Odvážné děti si budou moci vyzkoušet pod jeho dohledem vykovat vlastní hřebíček či podkůvku.

Těšíme se na vás!

Fotky z roku 2016

 

handshake

Zůstaňme v kontaktu

Sledujte nás na sociálních sítích
twitter facebook instagram youtube tripadvisor
Přihlaste se k odběru newsletteru:

Technické muzeum v Brně

Purkyňova 105,
612 00 Brno – Královo Pole

Email: info@tmbrno.cz
Telefon: +420 541 421 411
Fax: +420 541 214 418
Pozvánka
Ahoj, nezajdeme se spolu podívat sem? https://www.tmbrno.cz/akce/sobota-jako-cukru/